Vrijen is gezond

 

Vrijen blijkt niet enkel leuk te zijn maar bovendien de gezondheid op tal van manieren te bevorderen. Jawel. En die ronduit verheugende vaststelling kwam tot stand op basis van de nodige wetenschappelijke onderzoeken.

Want:


1. Vrijen maakt je mooier op een natuurlijke manier.
Wetenschappelijke onderzoek wees uit dat wanneer vrouwen seksueel actief zijn, ze meer  oestrogeen aanmaken. Dit hormoon zorgt voor glanzende haren en een zachtere, gladde huid. Ook zijn zachte vrijpartijen werkzame remedies tegen o.a. dermatitis, huiduitslag en blaasjes, gezien het vrijgekomen zweet je poriën schoonmaakt en je huid doet glanzen.

2. Het bedrijven van de liefde maakt slanker.
Vrijen kan immers overtollige calorieën die je gebeurlijk opnam via een voorafgaand romantisch etentje, spelend verbranden. Een doorsnee vrijpartij gaat al snel lopen met  300 calorieën.


3. Seks is een veilige, goedkope en effectieve sport.
Seksen stretcht al de spieren van je lichaam, terwijl het zoveel leuker is dan het doen van 50 sit-ups of het trekken van 25 baantjes in het zwembad. Tijdens een stevige vrijpartij slaat je hart tot wel honderd keer extra per minuut! Hierdoor gaat je bloed sneller stromen en worden je hart en bloedvaten goed doorgespoeld. Mannen verliezen bij elke zaadlozing kankerverwekkende stoffen waardoor het risico op prostaatkanker afneemt.


4. Vrijen is een instant medicijn tegen dipjes.
Waarom? Omdat bij het seksen de al eerder genoemde endorfine vrijkomt en in de bloedbaan belandt, waardoor je weer dat goed gevoel krijgt.


5. Hoe vaker je seks hebt, hoe meer seks je zal aangeboden krijgen.
Een seksueel actief lichaam produceert meer feromonen. Feromonen zijn chemische stofjes die via de neus ons seksueel centrum in de hersenen bereiken en prikkelen. Wie een hoger gehalte aan feromonen afscheidt, bereikt uiteraard meer potentiële partners via zijn/haar seksparfum.


6. Seks is de meest veilige tranquillizer ter wereld.
Je leest het goed, want inderdaad: vrijen is tot tien maal effectiever dan valium. Zodra we opgewonden raken wordt het stofje oxytocine razendsnel aangemaakt. Deze stof zorgt er niet enkel voor dat partners zich verbonden voelen, maar werkt ook rustgevend. Geen wonder dus dat je na de seks in slaap valt.


7. Kissing  each day will keep the dentist away.
Het tongkussen dat meestal de aanzet vormt tot het voorspel en de coïtus, verhoogt de speekselproduktie aanzienlijk. Wat er dan weer voor zorgt dat etensresten tussen je tanden verwijderd worden en de zuurtegraad in de mondholte verlaagd wordt. Het gevolg? Minder cariës en minder tandplak.


8. Vrijen laat hoofdpijn verdwijnen.
Een vrijpartij kan de spanning laten verdwijnen die de oorzaak vormt van de vernauwing in de bloedvaatjes van de hersenen. Bovendien zorgt endorfine ervoor dat de pijndrempel twee keer zo hoog wordt! Endorfine is o.a. een pijnstiller die volgens sommige onderzoekers even effectief werkt als de inname van twee gewone pijnstillers.


9. Veel en regelmatig vrijen kan een verstopte neus vrij maken.
Vrijen levert natuurlijke antihistamine op. Wat dan weer kan helpen tegen astma en hooikoorts.

 

Categorie: