Onze datingtips

Hou een eerste date kort. Anderhalf uur volstaat, tenzij er een voelbare ‘klik’ is.

Stel jezelf keurig voor, eens je elkaar ontmoet

Verwittig altijd iemand van je familie of vriendenkring waar en wanneer je met iemand afspreekt.

Indien hij of zij jouw mening vraagt, geef die. Wees dankbaar omdat de ander rekening houdt met jou. Zeg dus duidelijk wat je wilt en beslis daarna samen.

Kom op tijd. Te laat komen betekent: dit afspraakje is echt niet zo belangrijk voor mij. Ook getuigt het van een duidelijk gemis aan respect voor de ander.

Eerste of tweede date met eenzelfde persoon? Kies voor veiligheid. Spreek niet af  bij jou thuis of bij je date. Het is zoveel veiliger en verstandiger om af te spreken op een vlot bereikbare plek waar veel mensen komen. Bij voorkeur midden in de stad in een goed aangeschreven pub, brasserie of praatcafè. Daar kan je dan een rustig hoekje uitzoeken en de verkennende babbel starten.

Ga op een eerste date gewoon samen iets drinken. Tegenvallende date? Dan zitten jullie op die manier gelukkig niet al te lang aan elkaar vast. Toffe date? Dan kunnen jullie samen nog altijd een hap (je) eten. Een heer betaalt de drankjes altijd op een eerste date. Gaan jullie echter samen lekker uit eten, dan betaalt elk zijn deel.

Verander de date niet in een interview.

Uit geen kritiek op je gesprekspartner. Dat is een regelrechte afknapper want komt betuttelend en/of vernederend over.

Gebruik de ander niet als therapeut of praatpaal.

Pagina's