Veel gestelde vragen

Tot bij jullie komen, is voor mij een enorme stap. Ik vind het eigenlijk erg dat het zo ver gekomen is met mij. Het is toch wel een geforceerde toestand, een relatie moet toch spontaan en op natuurlijke wijze ontstaan. Of niet soms?

Deze opmerkingen horen we van ruim 70% van de mensen die tot bij ons komen. Velen lopen zelfs een jaar lang met een artikel van Ml op zak of bekijken onze site wel twintig keer, vooraleer contact met ons op te nemen. Omdat de drempel zo hoog lijkt. En wij begrijpen dit volledig, maar wijzen mensen tegelijk op de realiteit. Hun realiteit. Ze hebben vaak een voltijdse baan, een huishouden, kinderen, familie en een vriendenkring. Soms nog een druk sociaal leven en een stuk of wat hobby’s erbovenop. Wanneer rest er dan nog tijd om op zoek te gaan? En als je op zoek gaat, weet je dan met zekerheid of je met een single te maken hebt? Want al te vaak blijkt het uiteindelijk iemand te zijn die nog in een vaste band zit. Trouwens, vanaf 40 stijgt de weerstand tegen uitgaan tot in de vroege uren met het oog op het vinden van een partner. Die korte nachten en bijhorende desillusies eisen immers op termijn hun tol. Op alle vlakken. En ja, je had het misschien wel anders gedroomd, maar wij bieden en garanderen je geselecteerde singles aan waarmee we anderhalf uur gepraat hebben en die echt op zoek zijn naar een vaste relatie.

Als ik inschrijf en betaal, ben ik er dan wel zeker van dat ik contacten krijg en op hoeveel contacten mag ik precies rekenen?

Contacten zal je altijd krijgen via ons. We verstrekken sowieso altijd vanuit ons bestand, maar er is ook een voordurend in- en uitstroom. Maar die instroom gebeurt in golven. In de ene golf zullen al wat meer partners voor jou zitten dan in de andere. Normaal gezien krijg je bij ons 8 à 9 dates per semester. Soms wat meer, soms wat minder. Het ene wensenpakker is al makkelijker te voldoen dan het andere. We verbinden ons contractueel tot een minimum aantal goede dates. Zijn die niet gehaald op het eind van het jaar, dan loopt je tijd gewoon verder.

Hoeveel voorstellen mag ik verwachten?

Wij stellen je om de drie, vier weken een ander profiel voor. Dit kan sneller op jouw verzoek, maar is niet verstandig. Stel, je hebt een paar minder goede dates achter de rug. Dat kan, want de vibraties tussen twee mensen zijn heel moeilijk in te schatten. Dan is de kans groot dat je de moed verliest of denkt dat wij je niet goed begrijpen. Gaat er daarentegen een weekje overheen, dan krijg je voldoende tijd om te recupereren en kijk je gegarandeerd terug uit naar een volgende date.

Eigenlijk ben ik heel onzeker, waarover praat ik beter niet tijdens zo’n eerste ontmoeting?

Over vorige partners en relaties. Je mag vanzelfsprekend kort je relatiehistoriek schetsen, maar let hier vooral op het woord kort.
Over intieme zaken waaronder je familiale, financiële en lichamelijke problemen. Waarom zou je iemand die je misschien maar één keer ontmoet, vervelen met al die belastende info?
Over politieke, maatschappelijke en filosofische standpunten. Zij kunnen onnodige discussies uitlokken en de date finaal verzuren.

Bespreek op een date, je vorige dates niet! Hopelijk heb je iets beters en interessanter te vertellen. Jijzelf gaat toch ook niet graag over de tong? We verwachten van jou een positieve instelling en dit  zowel naar je dates als naar MissingLink toe!

De website lijkt vrij postief, is iedereen dan echt zo tevreden over Missinglink?

Indien jij je afvraagt of al onze klanten tevreden zijn, dan is ons antwoord: in deze sector is dat onmogelijk. Gemaakte koppels dwepen met onze organisatie en sturen hun vrienden door. Mensen die vlot hebben kunnen daten zijn meestal ook heel tevreden over onze manier van werken.
Maar er zullen altijd mensen zijn ontgoocheld zijn! Daar moeten wij mee leren omgaan. We kunnen spijtig genoeg niet iedereen helpen en dus kunnen we evenmin iedereen tevreden stellen. We moeten hierin heel realistisch zijn.

Kan ik mijn opgemaakt profiel/wensenpakket later nog wijzigen?

Je kan via een eenvoudige mail op elk moment je wensenpakket aanpassen, waarna wij de veranderingen nog diezelfde dag integreren in je profiel.

Wat als ik een relatie start tijdens mijn contract die uiteindelijk mislukt? Want dan liep mijn tijd intussen af en kreeg ik weinig contacten voor mijn geld.

Zie je tijdens je lidmaatschap bij ML iemand zitten? Dat kan ook iemand van buiten ML zijn. Laat het ons weten en we lassen direct een datingstop in. De resterende maanden worden dan gewoon opgeschoven. Je kan dit tegoed op elk moment opnemen, op voorwaarde dat je herbegint op uiterlijk de laatste dag van jouw lopend jaar.

Waar moeten we afspreken?

Wij matchen volwassen mensen. Dus laten we dit volledig aan jullie over. Veel mannen zijn bereid de verplaatsing te maken of laten de keuze aan de vrouw. Er kan ook worden afgesproken ergens halverwege de twee woonplaatsen.

Wat moet ik doen als ik mijn datingpartner al bij de eerste oogopslag niet zie zitten?

Dat komt meer dan eens voor. Blijf correct en beleefd, verbruik een drankje en luister naar wat de ander te zeggen heeft. Misschien verandert het plaatje intussen en kan je de date gewoon uitzitten. Indien niet, probeer de ander na één uur duidelijk te maken dat je voelt dat er niet voldoende raakvlakken zijn om dit contact op een zinvolle manier verder te zetten. Is het gevoel wederzijds? Geen probleem. Ziet de ander jou duidelijk zitten? Kies toch maar voor de korte pijn, blijf bij je standpunt en beëindig de date. Kan je het niet over je hart krijgen? Vraag zijn/haar e-mailadres en zeg dat je er eens een nachtje wil over slapen. Stuur je date de dag of een paar dagen nadien een vriendelijke mailtje waarin staat dat je liever afziet van verder contact.

Denk je werkelijk dat ik kans op slagen heb bij jullie?

Laten we eerlijk blijven. Wij kunnen geen garantie bieden dat jij de partner van je leven bij ons zal vinden. Omdat we je enkel mensen kunnen voorstellen die zich eveneens bij ons ingeschreven hebben. We kunnen wel garant staan voor het feit dat zij vrij zijn en ernstig op zoek naar een passende partner. Bovendien schrijven we enkel mensen in waarbij we zelf een goed gevoel hebben. We mogen stellen dat we toffe, intelligente mensen in ons bestand hebben. Dit horen we trouwens meermaals van onze leden. De getuigenissen op onze website zijn echt, maar sommige mensen hebben hiervoor wel langer dan 1 jaar moeten daten. Wat niet zo evident is. Je moet tijdens het datingparcours immers stevig in je schoenen staan, plus bereid en in staat zijn, om te incasseren. Want soms zie jij iemand zitten, maar is dit omgekeerd niet het geval. En, vice versa. Je moet je dus kwetsbaar blijven opstellen tot je op een dag tegenover je maatje komt te zitten. Waarmee het dan natuurlijk wederzijds klikt.