Frank en Marleen: Een match made in heaven!

Bijdrage: Karti Van Hoorick in Gazet van Antwerpen op 25 juni 2011. 
Foto: Joris Herregods

De eerste keer dat ze elkaar zagen, babbelden ze vijf uur aan een stuk. “Het voelde goed. Er was een klik. Nog datzelfde weekend lagen we in elkaars armen.” Deze zomer bezegelen ze hun late liefde met hun huwelijk. “We beleven onze tweede jeugd, met de wijsheid van onze leeftijd”,vertellen Frank De Conynck (57) en Marleen Deboeck (51).
Een match made in heaven. Dat is wat Marleen en Frank gevonden hebben. Maar ze hebben er wel een poosje moeten op wachten.
“Ik was al zo’n anderhalf jaar actief op datingsites zoals Rendez-vous en Relatieplanet”, vertelt Frank, die evenementen organiseert met zand- en ijssculpturen. “Dat werkte niet voor mij. Met sommige vrouwen op die sites mail je een tijdje. Via zo’n mails kan je elkaar zo gek en wild maken als je maar wil. Je kan van alles verzwijgen of erbij fantaseren. In je hoofd groeit er dan een ideaalbeeld van de ander. Dat helemaal in elkaar stort zodra je die ander dan echt ontmoet.”
Met enkele vrouwen knoopte hij toch een korte relatie aan. “Ik hoopte dat de liefde na een poosje wel zou groeien. Maar als het buikgevoel er van bij de start niet is, gebeurt dat niet, heb ik ondervonden. Achteraf heb ik spijt van die knipperlichtrelaties, maar ik heb er ook wat uit geleerd. En ik heb begeleiding gezocht. Je zoekt toch ook deskundige hulp als je een huis bouwt, dus waarom niet om een partner te vinden?” Marleen was al zo’n vijf jaar single. “Naar een relatiebureau stappen zag ik eerst niet zitten. Hoe wanhopig moet je dan zijn, dacht ik. Maar mijn kinderen en een goeie vriendin trokken me over de streep. De derde date die ik had via MissingLink, bleek meteen de juiste.“

Liefde op het eerste gezicht?
Die uitdrukking nemen ze niet in de mond. Maar vonken en vuur waren er van bij de eerste oogopslag.
“Het was een echte blind date. Nooit een foto vooraf gezien. Van toen ik hem uit zijn auto zag stappen, dacht ik: mmmm, die lijkt me wel wat”, glundert Marleen.
“Ik ben een erg emotionele, sentimentele man die zijn intuïtie volgt. Aanvankelijk zag ik er wat tegenop om af te spreken, omdat zij veel te ver van mij woonde. En ik wilde iemand in de buurt vinden, omdat ik gebonden ben aan mijn zaak”, zegt Frank. Na die eerste ontmoeting liet hij zijn praktische bezwaren al snel varen.
“We geraakten die dag niet uitgepraat. Het was meer dan alleen dat eerste wauw-gevoel. De manier waarop we met elkaar omgingen, voelde meteen juist aan”,zegt Marleen. “Ik wilde vooral een man die me als gelijkwaardige behandelt, die me graag ziet om wie ik ben en die het beste in mij helpt naar boven halen. Frank deed dat. Amper twee weken na onze start, beleefden we al onze eerste vuurdoop, toen ik plotseling mijn ontslag kreeg. Ik was bang dat hij zou denken dat ik nu financieel afhankelijk van hem zou worden. Frank heeft me toen een lange mail geschreven, met daarin de juiste dingen op het juiste moment.”

Nieuw huis
Allebei hebben ze twee kinderen uit hun vorige relatie, en zelfs al één kleinkindje. “Ook zij hebben onze relatie meteen aanvaard. We hebben samen een nieuw huis gekocht. Dat voelt beter dan dat een van ons zou intrekken bij de ander. Nu starten we samen in een huis waarin geen beiden een verleden heeft.” Frank was er al gauw achter dat hij met Marleen wilde trouwen. “Anders is zo’n relatie vrijblijvend. Voor mij heeft dat een belangrijke symbolische waarde.” Maar Marleen twijfelde eerst.
“Ik heb me een poos als een bitch tegen hem gedragen. Omdat ik bang was voor die grote stap. Maar hoe lastiger ik deed, hoe geduldiger hij bleef. Dat maakte me nog kwader”, lacht Marleen. “Maar het toonde ook aan dat ik bij hem helemaal mezelf mocht zijn. Met al mijn angsten en vragen. Als je jong bent en je trouwt, ben je zo verblind door liefde dat je de fouten van de ander niet ziet. Wij zijn ook dolverliefd, maar we kennen intussen ook elkaars kleine kantjes. Dat maakt onze band een stuk steviger”, weten ze.


Frank en Marleen trouwden op 12 augustus 2011.